Meld dig ind i dit regionale netværk NU

Del artikel:

Vi har nu kickstartet fem regionale netværk for tillidsvalgte, og hvad enten du er privat- eller offentligt ansat, TR eller AMR skal du skynde dig at tilmelde dig netværket i din region, så du også fremover får besked om de aktiviteter, der kommer til at foregå i dit netværk.

Sidst i januar og begyndelsen af februar har DM startet fem regionale netværk for tillidsvalgte. I alle fem regioner er det lykkedes at danne kernegrupper af tillidsvalgte, som har sagt ja til at løbe netværkene i gang og holde kontakten til de øvrige tillidsvalgte i regionerne.

Kernegruppen i din region vil gerne invitere dig med i fællesskabet og til at deltage i lokale faglige arrangementer og mindre specialiserede netværk.

Så hvis du kunne du tænke dig:

  • At hente støtte og dele viden og erfaringer med andre tillidsvalgte, så du ikke føler dig alene med opgaven
  • At få ny inspiration til at engagere dine kolleger og skabe bedre vilkår sammen med dem
  • At deltage i spændende faglige arrangementer, som foregår lokalt

skal du tilmelde dig dit regionale netværk

Du binder dig ikke til andet, end at høre nyt fra dit netværk. Men det er vigtigt, at du gør det, da du via din tilmelding skal give tilladelse til, at regionens kernegruppe må skrive til dig om arrangementerne i din region. Det skyldes GDPR-reglerne.

Kernegrupper og specialiserede netværk

I Næstved var de 6, i Vejle var de 15, og i København var de 20, da DM rullede ud i landet for at kickstarte netværk for tillidsvalgte i fem byer i fem regioner.

”Jeg tror fremmødet afspejler antallet af tillidsvalgte i de forskellige regioner, og hvor langt man skal transportere sig for at mødes”, siger Karen Plenge Johansen, som er projektleder på netværk for tillidsvalgte i DM, og som har været rundt i landet for at starte netværkene.

Men uanset antal fremmødte var der alle steder stemning for at oprette kernegrupper, og nogle steder er der også kommet flere ideer til specialiserede netværk.

I Region Hovedstaden arbejdes der allerede på de første specialiserede netværk under overskrifterne:

  • Et netværk for tillidsvalgte DM’ere på bibliotekerne
  • Et netværk for arbejdsmiljørepræsentanter i hovedstadsområdet
  • Et netværk for tillidsrepræsentanter i Nordsjælland
  • Et netværk, der skal arbejde for, at AC'ere bliver ansat på AC-overenskomst - og ikke HK-overenskomst
  • Et nationalt netværk for statsansatte undervisere på AC-overenskomst.

”Det er et godt eksempel på, hvor forskellige netværk, der kan være interesse og behov for”, siger Karen Plenge Johansen, som glæder sig over, at tillidsvalgte i alle regioner har vist stor interesse for enten kernegrupperne eller de mere specialiserede netværk.

”Det er klart, at det er nemmere at poppe specialiserede netværk op i København, hvor der bor flest tillidsvalgte. Andre steder starter man ud med kun at have et regionalt netværk, der samler alle brancher og sektorer og som går på tværs af TR/ARM-hverv. Så kan de specialiserede netværk blive bygget på, når og hvis der er behov for det”, siger Karen Plenge Johansen.

Mød ligesindede

Selv om du kan føle dig ret alene som tillidsvalgt, har du ofte de samme udfordringer som andre tillidsvalgte, fx når det handler om lønforhandlinger, svære samtaler, arbejdsmiljø og konflikthåndtering.

Derfor kan et netværk med andre tillidsvalgte give dig ny inspiration og fornyet gejst, fordi det ganske enkelt kan være givtigt og godt at høre, hvordan andre gør det.

”Og uanset om du er nyvalgt eller en erfaren tillidsvalgt, er der noget at hente. For nyvalgte er det guld værd at kunne få råd fra mere erfarne tillidsvalgte, som til gengæld kan have glæde af at få ny øjne på opgaver og udfordringer. Og så skal man heller ikke underkende glæden ved at hjælpe andre og øse ud af sine erfaringer”, siger Karen Plenge Johansen.

På alle netværksmøderne har de tillidsvalgte fremhævet de gode snakke, der ofte opstår spontant på fx TR-uddannelsen og TR-dagen, hvor man kan tale om alt det, der optager eller bekymrer en i dagligdagen.

”Det er alle steder blevet nævnt det som en af de vigtigste årsager til at indgå i netværk, og derfor er det selvfølgelig også muligt at lave specialiserede netværk, hvor formålet ’bare’ er at erfaringsudveksle, sparre og give og modtage råd fra hinanden, så man bliver en slags livline for hinanden i en travl hverdag. Det er netværket for arbejdsmiljørepræsentanter i hovedstadsområdet et godt eksempel på”, siger Karen Plenge Johansen.

Tilmeld dig dit regionale netværk

Læs mere
Aktive netværk for tillidsvalgte
Netværk for tillidsvalgte
Skab forandringer sammen

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}