Din bil skal til service – det skal din kontrakt også

Del artikel:
Af Troels Mørk

Mange er opmærksomme på deres løn- og ansættelsesforhold, når de skifter arbejdsplads. Men faktisk skal du også være opmærksom på de ændringer, der sker i dit job, mens du er på samme arbejdsplads.

Send din kontrakt til syn, ligesom du gør med din bil.

Mange ledere er opmærksomme på deres løn- og ansættelsesforhold, når de skifter arbejdsplads.

Men faktisk skal du også være opmærksom på de ændringer, der ofte sker i dit lederjob, mens du er på samme arbejdsplads.

Det kunne være større budgetansvar, ændringer i den personalegruppe, du har under dig eller tidsbegrænsede projekter, der kræver stor opmærksomhed.  

”Gør det til en vane at sende din kontrakt forbi DM hver gang, der sker ændringer i din stilling. Så sikrer du, at de vilkår, du er ansat på, bliver vedligeholdt og er markedssvarende. Det er din sikkerhed, hvis du bruger os”, siger chefkonsulent i DM, Lotte Espenhain Møller, der hver dag rådgiver ledere om deres løn- og ansættelsesvilkår.

Undgå den sværeste forhandling

Gennem sine år som rådgiver i DM har hun gennemført mange forhandlinger. Særligt en kategori af forhandlinger stikker ud.

”De sværeste forhandlinger er dem, hvor kontrakten ikke er blevet vedligeholdt. Det siger sig selv, at det er meget svært at forhandle gode vilkår hjem på noget, der er sket på bagkant”, siger Lotte Espenhain Møller.

Derfor gør du dig selv og dine løn- og ansættelsesforhold en tjeneste ved løbende at vedligeholde din ansættelseskontrakt.

Hvis du vil udvikle dig og have ny inspiration

Kom med i DM’s ledernetværk, hvor vi sætter fokus på udfordringer og dilemmaer i din daglige ledelse, personlig ledelsesudvikling og dine næste skridt i lederkarrieren.

Sparring og feedback udgør en vigtig del af netværket, og du kommer til at møde ledere på tværs af brancher.

Læs mere om DM’s ledernetværk, som vi tilbyder i både København og Aarhus

Du kan også blive mentor eller mentee i DM’s mentorprogram. Gennem programmet udveksler du erfaringer og sætter fokus på din og en andens karriereudvikling.

Uanset hvor du er i din karriere, har du noget værdifuldt at give videre. Det rammesætter vi i DM, hvor du får rig mulighed for at udvikle dig fagligt og personligt.

Læs mere om mentorprogrammet i DM

Læs interview med Dorthe Horup, der efter at have taget en lederuddannelse, blev mentor

 

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}