3 gode råd til at gennemskue jobopslaget

© Unsplash

Del artikel:
Af Sofie Helqvist

Du har fundet et fedt jobopslag, men hvordan skriver du den ansøgning og det cv, som giver arbejdsgiveren lyst til at kalde dig til samtale? Få vores bedste råd til at knække koden til jobopslaget.

Det er vigtigt at understrege, at et jobopslag skal ses som en lang ønskeseddel frem for en tjekliste.

”De færreste arbejdsgivere forventer, at du kan sætte hak ved alle opgaver. Desuden kan mange af opgaverne ændre sig med tiden”, siger konsulent Annette Schmidt Højby, der rådgiver om karriere og arbejdsliv i DM og uddyber: ”Hvis du synes, at du og jobbet er et godt match, så byd ind, dér hvor du kan”.

1. Research

Når du har læst jobopslaget grundigt igennem, bør du lave research på virksomheden. Udover at sætte dig ind i, hvor virksomheden er lige nu, kan det være en god idé at undersøge, om der ligger nogle strategiske mål ude i fremtiden, som virksomheden arbejder frem imod. Hvis det er en ny branche, du overvejer at skifte til, bør du også researche på selve branchen.

”Find nogle af virksomhedens medarbejdere på LinkedIn og se, hvor de kommer fra, og hvad deres baggrund er”, anbefaler Annette Schmidt Højby, og uddyber: ”det gør det nemmere for dig at vurdere, hvad virksomheden søger i sine ansatte”.

Mike Wenøe, der som konsulent i DM rådgiver medlemmer om jobsøgning, fremhæver, at man også bør researche på de arbejdsopgaver, der er beskrevet i opslaget og vurdere: ”Hvad skal der til for at løse opgaverne, hvilke kompetencer kræver det af mig, og hvilke forudsætninger har jeg for at kunne løse dem tilfredsstillende”, siger han.

2. Hvor mange bolde kan man egentlig have i luften?

En vigtig disciplin er at vurdere, hvad der står mellem linjerne i jobopslaget. Hvis der står ”robust medarbejder” på hver anden linje, eller det lyder til, at der altid er lynende travlt, er det værd at overveje, om alarmklokkerne bør ringe.

”Udstråler arbejdspladsen ro, overblik og skarphed, og er der en afgrænsning i opgaverne, eller skal man skulle løse det hele”, siger Mike Wenøe, der understreger, at du skal selv være afklaret med, hvad det er for en stilling, du er på jagt efter.

”Lyt til din intuition og vurder, om det lyder som et sted, du ville kunne trives”, siger Mike Wenøe.

3. Ring op for at få et forspring

Det kan være en god idé at ringe til kontaktpersonen på jobopslaget. Når du ringer, kan du nemlig forsøge at få info, der ikke står i opslaget, og det kan give dig et forspring, når du søger stillingen.

Opkaldet skal du se som en mulighed for at gøre din ansøgning og dit cv endnu mere målrettet, og derfor kan det være smart at spørge så konkret som muligt ind til dine opgaver.

”Hvis jeg bliver ansat, hvad er så det vigtigste, jeg skal præstere i løbet af de første tre måneder”, foreslår Annette Schmidt Højby og fortsætter: ”Jo tættere du kommer på, hvilke udfordringer virksomheden har, og hvordan du kan tilbyde at løse dem, jo mere målrettet bliver din ansøgning og dit cv”.

Kontakt DM

Du er altid velkommen til at kontakte DM’s konsulenter, hvis du har brug for råd eller sparring til din jobsøgning

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}