Sara fik drømmejobbet: Book karrieresamtale i DM

Sara Stendevad
Del artikel:
Af Andreas Berg Jakobsen

En samtale med en karriererådgiver i DM er altid en god ide, når man er på udkig efter et nyt arbejde. Det fandt Sara ud af, da hun i sin tid søgte drømmejobbet i Hempel.

To gange har Sara Stendevad booket en karrieresamtale med en karriererådgiver i DM, og begge gange er hun i mellemtiden blevet indkaldt til en jobsamtale. Men i stedet for at aflyse, valgte hun alligevel at holde fast i samtalen, og det har hun været glad for.

”I DM oplever jeg en stor fleksibilitet. Jeg havde booket et møde, der skulle handle om én ting. Så kommer jeg til mødet, og så skal det handle om noget helt andet, fordi jeg selv har rykket mig. Alligevel er jeg gået ud af døren med noget konkret, som jeg har taget med mig videre.”

I dag arbejder hun som Corporate Communications & Media Manager i Hempel, en af verdens førende leverandører af maling inden for segmenterne marine, industri, dekorativ, container og yacht. Selvom hun allerede forinden var blevet indkaldt til en jobsamtale, anbefaler hun alligevel andre medlemmer at udnytte muligheden for at tale med en rådgiver.

”Jeg vil helt klart opfordre til at booke de samtaler. Det behøver ikke at være noget konkret. Det kan være hvis man går og er frustreret over sin karriere. Jeg var kørt sur i mit tidligere job som konsulent. Det var ikke særlig konkret. Men det synes jeg DM er vildt gode til. At tage stilling til det menneske, der sidder overfor.”

Bliver mødt i øjenhøjde

Første gang Sara var til en karrieresamtale, havde hun ikke de store forventninger.

”Da jeg kom ind til første samtale, tænkte jeg: åh nej, det bliver garanteret sådan noget med, at jeg skal igennem en eller anden ledighedsmølle og svare på nogle spørgeskemaer og finde ud af hvilken type jeg er. Mine forventninger var ikke høje. Men sådan var det slet ikke. Karriererådgiveren mødte mig i øjenhøjde og spurgte ind til min situation. Det var virkelig brugbart for mig. Så mit råd er, at det ikke behøver være konkret, man kan godt troppe op bare med sine frustrationer.”

Mere konkret blev det til anden karrieresamtale, da Sara var blevet indkaldt til jobsamtalen til hendes nuværende job i Hempel.

”Jeg ville noget mere end det, der stod i jobbeskrivelsen. Jeg ville gerne have det ned på papiret, at det skulle handle om udvikling af mig og af kommunikationen i Hempel. Men hvordan kan man gå til det som ydmyg jobsøger? Og så viste det sig, at lige præcis det havde karriererådgiveren skrevet speciale om.”

Hjælper at være fremme i skoene

Sara skrev kompetencer ned, som hun skulle stå fast på til samtalen. Til selve jobsamtalen åbnede hun op for, at hun ønskede at udvikle sig selv og de mennesker hun ville komme til at arbejde med. Det viste sig at arbejdspladsen lige netop ønskede at fokusere mere på talentudvikling.

”Generelt hjælper det at være fremme i skoene. Det har jeg i hvert fald opdaget for mit vedkommende. Det er helt klart en balance, for hvis folk er alt for meget fremme i skoene kan man godt tænke: slow down, du vil alt for mange ting i forhold til hvad denne stilling kan bære. Man skal lytte til sig selv, og så skal man lytte til dem man sidder over for og finde balancen.”

Hvis du kunne tænke dig at få individuel og professionel sparring på spørgsmål om karriere, arbejdsliv og kompetenceudvikling, kan du kontakte en af DM’s karrierekonsulenter. 

BOOK EN KARRIERESAMTALE

Hos DM's karrierekonsulenter får du individuel og professionel sparring på spørgsmål om karriere, arbejdsliv og kompentenceudvikling.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}