Frivillig fratrædelse eller ej?

Del artikel:
Af Henriette Sø

Som ansat i DR er der nu mulighed for at tage en frivillig fratrædelse, inden den planlagte spareplan føres ud i livet gennem afskedigelser. Men hvad skal du overveje, inden du siger ja tak til en frivillig fratrædelse?

Hvis du overvejer en frivillig fratrædelse, er det altid en god ide at konsultere din tillidsrepræsentant eller den relevante konsulent i DM.

De vil kunne forklare dig fordele og ulemper ved at tage en frivillig fratrædelse sammenlignet med en mulig afskedigelse.

DR har meldt en række vilkår ud for frivillige fratrædelser, og der er stor forskel på vilkårene alt efter, hvor længe du har været ansat i DR. Endelig kan der være særlige forhold, der gør sig gældende for netop dig som fx snarlig pension eller barsel.

Arbejdsgiver har en interesse i, at så mange som muligt vælger at fratræde frivilligt. Derfor kan der være mulighed for at forhandle særlige vilkår i forhold til fx fratrædelsesdato. Har du selv gjort dig tanker om en anderledes model for fratrædelse end den, der er skitseret af DR, er du også meget velkommen til at kontakte DM's konsulent, så I sammen kan overveje, om I skal gå videre med forslaget til arbejdsgiver.

Karriererådgivning

Går du med tanker om dit fremtidige arbejdsliv, kan det være gavnligt med en samtale med en af DM's karriererådgivere. Der er i uge 39 og 40 etableret fasttrack, så DR-ansatte medlemmer af DM umiddelbart kan få en karrieresamtale, hvis der er behov for det.

Ønsker du en samtale med en rådgiver, skriver du blot til Bente Boier Olsson på bbo@dm.dk, hvorefter du vil blive kontaktet for en præcis aftale.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}