Se rådene: Sådan kommer du helskindet igennem julefrokosten

Del artikel:

Bliv opdateret på reglerne inden årets julefrokost. Ved du, om det fx er en arbejdsskade, hvis du forstuver anklen på dansegulvet?

December er lig med henvendelser fra medlemmer, som er faldet med en juleøl og slået sig under årets julefrokost.

Hurtigt dukker spørgsmålet op, om det er en arbejdsskade at komme til skade under julefrokosten (eller sociale arrangementer på jobbet generelt)?

”Ja,” svarer Sarah Rosenkrands, konsulent i DM, men:

”Skaden skal være sket under det officielle arrangement (som typisk er defineret som værende det sted, julefrokosten bliver holdt), og det skal forventes, at man deltager,” uddyber hun.

Men det er ikke altid at skaden bliver anerkendt som en arbejdsskade:


”Hvis skaden er sket efter den officielle del af arrangementet er slut, eller sker på vej til eller fra julefrokosten, er det ikke sikkert, at det anerkendes som en arbejdsskade. Men det er vigtigt at understrege, at enhver sag beror på en konkret vurdering i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og derfor kun kan bruges som vejledende. Promillens størrelse har ingen indflydelse på vurderingen i disse sager,” fortæller Sarah Rosenkrands.

Gode råd – med et glimt i øjet

  • Lad være med at drikke dig for fuld

”Alkoholindtag er med til at bidrage til den gode fest, men kan desværre også bidrage til pinlig og upassende opførsel. Husk, at julefrokosten er en del af jobbet og arbejdspladsen og ikke en privat fest”.

  • Glem arbejdsmæssige konflikter og diskussioner til mandag morgen

”Er du frustreret over, at du ikke blev tildelt det ny super spændende projekt, eller mener du, at du havde fortjent det løntillæg som din kollega fik, er julefrokosten ikke tidspunktet at bringe det op. Tag den diskussion uden diskorytmer og promiller i blodet”.

  • Vær opmærksom på, at personlige grænser er forskellige

”Nogle kan godt lide en svingom på dansegulvet, mens det for andre er at overskride grænsen for kollegialt samvær. Hav respekt for de personlige grænser".

  • Vær en god kollega

”Oplever du, at der er kolleger, som har svært ved at opføre sig ordentligt, kan du med fordel være den voksne og hive dem til side og sige, at det nok er på tide at sige 'tak for i aften'”.

  • Ha' en god fest

”Gode sociale sammenkomster er med til at ryste medarbejderne sammen og kan på den måde styrke arbejdsmiljøet. Derfor: Vær med til at bidrage til, at julefrokosten bliver årets højdepunkt”!

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}