Ny lønstatistik offentliggjort: Magistrene får stor lønstigning på 4,2 procent

Del artikel:

Dansk Magisterforenings årlige lønstatistik viser, at magistrenes lønstigning er på hele 4,2 procent i år. Det er især humanisterne og medlemmer med en ph.d., der trækker lønstigningen op.

At medlemmerne får lidt mere at købe julegaver for i år, glæder formand for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen:

- Vi kan konstatere, at arbejdsgiverne honorerer magistrene for det gode arbejde, de udfører på det private arbejdsmarked. Det er flot at vores privatansatte medlemmer formår at hive pæne lønstigninger hjem på virksomheder og i private organisationer. Det viser, at arbejdsgiverne ved, at det kan betale sig at investere i DM’s medlemmer.

I år har 2612 deltaget i undersøgelsen, som Dansk Magisterforening hvert år udarbejder blandt deres medlemmers lønforhold på det private arbejdsmarked. Sidste år var lønstigningen på 3,9 procent. Det er humanisterne, der i år topper skalaen med en stigningsprocent på hele 5,5, og det er særligt dem, der skifter job, der trækker op.

Ph.d.er med gode lønforhold

Undersøgelsen viser også, at Ph.d.erne er særligt eftertragtede på det private arbejdsmarked. Faktisk så meget, at de i gennemsnit tjener 36.436 kr. mere om året end de, der har en kandidat i rygsækken. Det undrer ikke Camilla Gregersen:

- Ph.d.erne bidrager med en stor fagspecialiseret viden på nogle unikke områder, og de kan også omsætte den viden til andre faglige problemstillinger. Deres fordybelse og faglige kraftpræstation gør, at de har ekstra gode forudsætninger for at se og løse problemer.

Bonusser er udbredt

Lønstatistikken er i år gjort op, så medlemmerne både skulle opgive, hvad de har tjent i løn, og hvad de derudover eventuelt har tjent igennem en bonus. Undersøgelsen giver derved et klarere billede af, hvor udbredt bonus egentlig er. Det er hele 28 procent af de privatansatte akademikere, der har fået en bonus inden for det seneste år. Det er særligt inden for de brancher, hvor der er mange naturvidenskabelige medlemmer. Men kvinderne sakker desværre bagud, da der er en kønsforskel på hele 52 procent på størrelsen af bonusserne:

- Jeg ved, at medlemmerne værdsætter den bonus, de får. Men det er selvfølgelig ærgerligt, at der er så stor forskel på mænd og kvinders udbetaling af bonusser – og at forskellen også er der, når vi renser for branche og anciennitet. Vi ved af erfaring, at lønforhandlinger i mange sammenhænge falder ud til mænds fordel, og derfor vejleder vi i DM de kvindelige medlemmer  til at få en lige så stor del af kagen, som mændene får, siger Camilla Gregersen.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}