Gå til sidens indhold

Værktøjskursus for studerende: R for begyndere

Data kan fremstå rodet. Med R kan du lave alle tænkelige analyser og visualiseringer af data, som er nødvendige på dit studie og på arbejdsmarkedet. Kursets fokus er på den del af databehandlingen, der ligger forud for de statistiske analyser.

Dette kursus er kun for studerende medlemmer

Med R kan du lave alle tænkelige analyser og visualiseringer af data, som er nødvendige på dit studie og på arbejdsmarkedet.

Data kan fremstå rodet. De står hulter til bulter og er aggregeret på det forkerte niveau. Der er tomme celler i regnearket, der mangler flere variabler, som du skal hente i en anden database osv. Du skal lave de samme statistiske analyser igen og igen og skal dokumentere dit arbejde. Du har brug for at lave rapporter med stilfulde grafer og publicerbare tabeller. R kan hjælpe med det hele.

Du tænker måske, det er besværligt at lære et nyt programmeringssprog. Men med kurset i R bliver du hurtigt og nemt klar til at analysere og opstille data overskueligt.

Kursets fokus er på den del af databehandlingen, der ligger forud for de statistiske analyser.

Det eneste du skal gøre inden undervisningen er at installere R og RStudio IDE, som du modtager en vejledning i.

Underviser: Bjarne Sørensen er Cand. Oecon. fra Aarhus Universitet, og har en Ph.d. fra det tidligere Aarhus School of Business i forbrugeradfærd, forbrugerpsykologi og statistik. Bjarne har lang erfaring med undervisning på AU og SDU i programmering og diverse kvantitative metodefag. Bjarne har desuden mange års erfaring fra det private erhvervsliv som analytiker.

Tid og sted:
22. november 2018 kl. 15-18 på AU, Jens Chr. Skous Vej 4, Bygning 1483, lokale 228

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 22. november 2018

15:00 - 18:00

Sted Aarhus Universitet

Jens Chr. Skous Vej 4
(Nobelparken)
8000 Aarhus C
DNK

Tilmeldingsfrist

22. november 2018

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

Kun for medlemmer

Log ind for at tilmelde