Gå til sidens indhold

Ghostwriting – sådan skriver du en tale, mennesker gider lytte til

Slut med tandløse taler, der lyder som et cirkulære. Lær retorikkens teknikker, og bliv inspireret af dramaturgien og psykologien til at skrive taler til mennesker om mennesker. Du lærer at holde tilhørerne fangne og bruge sproget til at stimulere øret og fremhæve pointen.

At skrive en god tale kan være en kamp mod uret. Mange taleskrivere savner teknikkerne og inspirationen til at skrive noget, der lyder og føles tilpas levende. Kig de professionelle taleskrivere i kortene og få ny inspiration til at skrive den veloplagte tale, som lyder godt, fanger tilhørerne og får sat jeres budskaber på dagsordenen.

På dette kursus får du praktiske råd og genveje til taleskrivningen:

  • Du får inspiration fra professionelle taleskriveres måde at gribe skriveprocessen an på.
  • Du bliver fortrolig med alle retorikkens faser lige fra at udvælge det interessante indhold og skærpe argumentationen til at finpudse sproget.
  • Du lærer at skrive med ørerne og hjertet uden at give køb på den intellektuelle klarhed.
  • Du får konkrete ideer til, hvordan du kan fylde kontoen i din retoriske idébank op, så du har et inspirationskatalog at plukke fra, når du skal skrive.

Målgruppe Kurset er for dig, der skriver taler/talepunkter og savner inspiration til arbejdet. Du kan være ansat i ministerium, styrelse, kommune, region, faglig organisation eller privat virksomhed.

Formål Kurset giver dig viden og værktøjer, så du kan skrive taler, der på en spændstig og interessant måde får din hovedpersons budskaber ud over rampen, måske endda med et rammende citat til pressen.

Dit udbytte

  • Du lærer retorikkens systematik og grundtrin at kende, så du kan effektivisere din skriveproces.
  • Du får en skabelon for den overbevisende tales struktur, der gør det lettere at generere ideer.
  • Du bliver bevidst om, hvordan du kan skrue en effektiv argumentation sammen og gøre den ekstra solid med konkrete eksempler.
  • Du får et katalog at sproglige virkemidler, der gør dine sætninger til retoriske ørehængere.
  • Du får inspiration til, hvordan du tilpasser talen, så den kommer til at understøtte talerens ethos.

Form Oplæg, diskussion og ikke mindst workshop. Du skal medbringe en tale, du har skrevet eller skal til at skrive, på dagen, så du får lejlighed til at arbejde med værktøjerne undervejs. Medbring din egen PC eller Mac.

Hent program som pdf

Underviser Pernille Steensbech Lemée eller Erik Barfoed. Pernille Steensbech Lemée er cand.mag. i retorik og medievidenskab. Hun underviser taleskrivere i organisationer, ministerier og større private virksomheder. Erik Barfoed er uddannet klassisk filolog. Han har en baggrund som kommunal stabschef med ansvar for taleskrivning for borgmester og kommunaldirektør. Han er tidligere forlagschef og er desuden forfatter og oversætter.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 24. oktober 2018 - 25. oktober 2018

09:00 - 16:00

Sted Dansk Magisterforening

Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

24. september 2018

Medlemspris

7.400,00 kr.

Pris for andre

9.250,00 kr.

Tilmeld