Gå til sidens indhold

Uddannelse, didaktik og forskning

Læs artikler af forskere, eksperter og journalister om fx læring, pædagogik og undervisningsmetoder fra grundskole til universiteter. I LinkedIn-gruppen DM Uddannelse, didaktik og forskning kan du få besked om nye artikler og faglige oplæg i DM.

 • 22. august 2018 Humanioras gyldne øjeblik er lige nu

  Humaniora skal rykke ud og løse de store samfundsskabte kriser. Men det kræver, at de humanistiske forskere kravler ned fra elfenbenstårnet og kommer med konkrete løsningsforslag, mener David Budtz Pedersen, som leder en tværfaglig forskningsgruppe, der er i gang med at kortlægge humanioras gennemslagskraft i samfundet.

  Læs mere
 • 21. august 2018 De pirker til din frygt

  En forsker og en formidler har udgivet en guide til de overbekymrede med syv råd til, hvordan man kan optræne en skepsis over for alt det farlige, vi bombarderes med, og som de mener, organisationer, politikere, forskere og medier holder gang i.

  Læs mere
 • 20. august 2018 Færre unge bør medføre en ny uddannelsespolitik

  I fremtiden bliver der færre unge i den uddannelsesparate alder. Hvis regeringen fortsætter med at lukke færre ind på uddannelserne, så kan vi stå med et stort samfundsproblem, mener flere uddannelsesforskere.

  Læs mere
 • 16. juni 2018 Advarsel: Ny datalov kan skade historieforskningen

  Fremtidens historikere løber ind i et stort problem, når de skal undersøge vores tid: manglende data. Den nye europæiske persondataforordning, GDPR, kan nemlig få virksomheder til at slette vigtig viden, frygter to forskere.

  Læs mere
 • 04. maj 2018 Boom i antallet af ældre censorer

  Andelen af censorer i alderen 60-70 år og 70+ vokser år for år på landets læreruddannelser. Det viser en gennemgang af årsrapporter fra censorformandskabet siden 2014. Det er et problem, at aktive undervisere erstattes af pensionister, mener DM.

  Læs mere
 • 13. april 2018 Studie uden karakterer giver kreative studerende

  “Mærkbart færre” antropologistuderende på Københavns Universitet har henvendt sig med problemer, efter at karaktererne er afskaffet på første semester, lyder det fra studievejledningen.

  Læs mere
 • 12. marts 2018 Danmark er dårligst til ligestilling blandt forskere

  Selv om langt over halvdelen af alle universitetskandidater i Danmark er kvinder, gælder det kun for en tredjedel af de universitetsansatte forskere. Uligheden mellem kønnene er større i Danmark end i både EU og resten af Norden. Forskningsministeren vil nu sætte gang i et eftersyn af karrierevejene i dansk forskning.

  Læs mere
 • 09. marts 2018 Færre kvinder forsker på IT-Universitetet

  Kun hver fjerde nyansatte adjunkt på IT-Universitetet og 28 pct. af de nyansatte på lektorniveau var kvinder ved seneste opgørelse. Det er ikke en udvikling, rektor er stolt af.

  Læs mere