Hvordan kan jeg være aktiv i OK18?

Vil du gerne være aktiv, og vil du gerne være med til at skabe opmærksomhed om de offentligt ansattes fair krav til OK18?

Bak op og tag del i DM's OK18-aktiviteter - tilmeld dig 

Konflikten er det værktøj, vi har, når vi ikke kan nå enighed ved forhandlingsbordet. Som arbejdstagere ønsker vi selvfølgelig en forhandlingsløsning, der sikrer, at vi fortsat har en stærk og attraktiv offentlig sektor.

Ved at være synlige og aktive kan du og dine kolleger presse på for, at der kommer gang i forhandlingerne.

Lige nu gælder det om at skabe opmærksomhed om offentligt ansattes retmæssige krav om rimelige løn- og ansættelsesvilkår. I har en vigtig rolle i at mobilisere støtte og sympati på tværs af medlemsorganisationer. Den mobilisering styrker fællesskabet lokalt på arbejdspladserne og bidrager også til opbakning i befolkningen, som er så vigtig, hvis der bliver konflikt.

Herunder er listet en række forslag til aktiviteter, du og dine kolleger kan tage fat på allerede nu. Vi opdaterer løbende listen afhængig af udviklingen i forligsinstitutionen.

Opstartsaktion: Nok er Nok fredag 16. marts 8-9
Finansministeriets trappe, Christiansborg Slotsplads 1, København K

En storkonflikt på det offentlige arbejdsmarked rykker nærmere, og det er nu, vi skal vise arbejdsgiverne, at vi står sammen i kampen for ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

Vi samles på tværs af faggrupper og viser, at pædagoger, lærere, undervisere, embedsmænd, læger, sygeplejersker og andre offentlige ansatte står sammen skulder ved skulder. DM's formand Camilla Gregersen holder tale.

Aktionen koordineres af en gruppe aktive DM-medlemmer fra både den offentlige og den private sektor, og flere fagforbund på tværs af den offentlige sektor deltager på dagen.

Læs mere på Facebook

Du kan også:

  • Opfordre kolleger, der ikke allerede er medlem, til at melde sig ind. En eventuel konflikt er mest effektiv og varer kortere, hvis alle er organiseret. Bliv medlem af DM
  • Planlægge aktiviteter på tværs af faggrupper på arbejdspladsen. Det kan være skriveværksteder til at skrive til politikere eller andre opbakkende aktiviteter.
  • Deltag i den offentlige debat eksempelvis med læserbreve, der viser, hvorfor nok nu er nok.
  • Skabe dialog blandt kolleger på tværs af faggrupper. Husk at invitere andre faggrupper med til jeres møder i DM eller AC-regi. Vi står sammen skulder ved skulder – det gælder også lokalt på arbejdspladsen.
  • Tal med dine kolleger om, hvordan I forbereder jer på en eventuel konflikt. Tag initiativ til møder, hvor I forbereder et fælles afsæt.
  • Tal om, hvordan I kan støtte hinanden i en eventuel konflikt.
  • Dele, like og kommentere på de sociale medier: DM på Facebook, DM på Twitter og formand Camilla Gregersen på Twitter.

Du kan lade dig inspirere af kernebudskaber om konflikten, som I kan bruge i samtaler, diskussioner og debatter om OK18.

Få det fulde overblik over OK18